Sima Almádi győzelem - VIDEÓ

Nézd meg, mi történt hétvégén a Balatonalmádi - Gyulafirátót mérkőzésen. Videó!
 
 

Sima Almádi győzelem - VIDEÓ

Nézd meg, mi történt hétvégén a Balatonalmádi - Gyulafirátót mérkőzésen. Videó!
 
 
 
 
 

Sima Almádi győzelem - VIDEÓ

Nézd meg, mi történt hétvégén a Balatonalmádi - Gyulafirátót mérkőzésen. Videó!

Gyorsan szeretnél értesülni a bakonyfoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Megye I., 1. forduló:

Balatonalmádi SE – Gyulafirátót SE 3-0 (2-0)
Balatonalmádi, 100 néző. Vezette: Lovasi István (Kozma Tamás, Szabó Máté)

Balatonalmádi SE: Borda Patrik - Jakab Gergő (Hencz Dénes), Dévényi Márk, Blaski Gábor - László Gábor, Károlyi Zsombor (Petróczi Márton), Hoffer Levente, Zömbik Dávid (Stiger Ákos) – Márki Dávid (Sándor Dániel), Benedek István (Nagy Gergő), Mékli Alex Miksa. Vezetőedző: Varga Tamás
Gyulafirátót SE: Gyurmánczi Roland - Kálmán Ferenc, Szokodi Bálint, Szabó Gergely, Horváth Tamás, Kovács Krisztián - Balta Gergely, Balta Norbert, Veszprémi Martin (Csizmazia Márton),Vajda István - Kungli Dávid(Peintler Tamás). Vezetőedző: Hagymási Zoltán.

Pozsgai Miklós tudósítása:

Megerősített védelemmel kezdett a rátóti csapat, ami betudható a szerdai Magyar Kupában elszenvedett súlyos vereségnek, amelyet a Balatonalmáditól szenvedett el. Három nap alatt másodszor találkoztak a csapatok. Ez a mérkőzés viszont már a bajnoki pontokról szólt.

Az első említésre akció a 4. percben történt. Baloldali szögletrúgást végezhetett el a vendégcsapat. A labdát Balta Norbert rúgta be. A beívelés a jobb kapufáról visszapattant a 16-os vonaláig úgy, hogy senki nem ért hozzá. Balta rástartolt a kipattanó labdára és ismételte a lövést, ám a lövése elment a jobb kapufa mellett. (A játékvezető nem észlelte, hogy senki nem ért a labdához, így Balta ismételt labdaérintése szabadrúgást kellett volna, hogy eredményezzen a hazaiaknak, a kettős érintés miatt.)

Egyre jobban fölénybe került a hazai csapat. Így már a 9. percben megszerezték a vezetést. Károlyi a baloldalon kis szögletet végzett el. Labdája a 11-es pont magasságában álló Benedekhez került. Benedek kissé visszafelé, a 16-os vonala felé vezette a labdát. Két védő „díszkíséretében”. A hazai csatár a büntetőterület baloldali vonalainak találkozásánál, két csel után hatalmas ballábas lövést eresztett meg, ami hét(!) vendégvédő és a kapus mellett nagy erővel vágódott a kapu baloldalába. (1:0) Nagyon szép egyéni akció volt!

A félidő hátralévő idejében zömmel a hazaiak támadtak. A vendégek láthatóan igyekeztek elkerülni a múlt szerdai ötgólos vereség megismétlődését. Néha hat emberrel védekeztek, hagyták kibontakozni a hazai középpályásokat. Hoffer Levente ismét ragyogóan szervezte a játékot, a két szélső hátvédjük (Dévényi és László)többet tartózkodott a rátóti térfélen, mint a saját posztjukon. Benedeket leszerelni alig tudták, nagyon jól fedezte a labdákat, bár volt pár pontatlan passza. Már úgy nézett ki, marad az egy gólos eredmény, amikor a 45. percben ismét szöglethez jutottak a hazaiak a jobboldalon. Hoffer végezte el a sarokrúgást. A jól kivitelezett beívelés a jó ütemben felugró Zömbik fejére került, aki – szokása szerint,- az ötösről védhetetlenül fejelte a labdát a kapu baloldalába. Így hét(!) rátóti játékos csak nézte a becsapódó labdát. A nyolcadik, Balta Norbert is csak a gólvonalon túl tudott beleérni a labdába. (2:0)

A szünet után sem változott a helyzet. A vendégek néha hat-hét emberrel védekeztek, a hazaiak pedig többször pontatlanul céloztak. A hazaiak edzője, Varga Tamás az 55. perctől folyamatosan biztosította a játéklehetőséget a cserejátékosainak. A 73, percig kihasználta mind az öt cserlehetőségét.

Időnként, amikor a hazai középpályások figyelmetlenek voltak, meg tudtak ugrani a vendég csatárok, de eredmény nélkül. A mérkőzést eldöntő momentum a 68. percben történt. A hazaiaktól lecserélték Benedeket, Nagy Gergő váltotta. A baloldalról bedobást végzett el László. Hatalmas bedobása a gólvonaltól 3 méterre álló szintén cserejátékos, Sándor fejéről a kapu baloldalába került. Ráadásul úgy, hogy Horváth Tamás a gólvonalon állt, s mellette még négy védő asszisztált a fejeshez! (3:0)

Innen kezdve volt egy öt perces időszak, amikor a vendégek igyekeztek legalább egy szépítő gólt belőni, de a hazai védelem mindent rombolt. Ekkor kellett Borda Patriknak két védést bemutatnia. Egyszer pedig a kapufa segített a hazaiaknak.(Igaz, ők is lőttek egy kapufát.) A hátralévő időben ezután egyre nagyobb lett a hazai fölény.

A sportszerű mérkőzésen, jó játékvezetéssel megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai gárda. Láthatóan ők jobban összeálltak már, mint a rátótiak. A mérkőzés után Hagymási Zoltán, a vendégek vezetője elmondta, hogy még sokat kell dolgozniuk, - szerencsére már többen járnak az edzésekre, mint tavaly,- s így hamarosan „fazonja” is lesz a gárdának. A csapatnak elsődleges célja most az volt ezen a mérkőzésen, hogy ne kapjanak újabb öt gólt.

Varga Tamás, a hazaiak vezetőedzője is elmondta, hogy jóval több van a Gyulafirátóti csapat játékosaiban. Bízik abban, hogy az új edző hamar rendbe rakja a csapatát. Ők már a jövő heti Pápai Perutz elleni mérkőzésre koncentrálnak, amely jóval nehezebb lesz, mint a mostani meccs.

Dicséret illeti mind a két csapatot a sportszerűségért. A korrekt játékvezetésnek nem volt nehéz dolga, összesen 3-3 sárga lap került kiosztásra a mérkőzésen.

címlapkép: Pozsgai Miklós, YouTube

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.