Megye I.

Nagy gólja döntött a Balaton partján - VIDEÓ

A tovább mögött részletes helyszíni tudósítást olvashattok a vasárnapi Balatonalmádi - Perutz FC mérkőzésről.
 
 

Megye I.

Nagy gólja döntött a Balaton partján - VIDEÓ

A tovább mögött részletes helyszíni tudósítást olvashattok a vasárnapi Balatonalmádi - Perutz FC mérkőzésről.
 
 
 
 
 

Megye I.

Nagy gólja döntött a Balaton partján - VIDEÓ

A tovább mögött részletes helyszíni tudósítást olvashattok a vasárnapi Balatonalmádi - Perutz FC mérkőzésről.

Gyorsan szeretnél értesülni a bakonyfoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Megye I.

Balatonalmádi SE –Pápai Perutz FC 0-1 (0-0)
Balatonalmádi, 200 néző. Vezette: Szikra Gábor (Szabó Máté, Fekete László)

Balatonalmádi SE: Károlyi Attila – László Gábor,(Hencz Dénes) Dévényi Márk, Blaski Gábor, Straub Ádám – Zömbik Dávid, Stiger Ákos,(Márki Dávid) Hoffer Levente, Jakab Gergő – Benedek István,(Stiger Ádám) Mékli Alex Miksa. Vezetőedző: Varga Tamás
Pápai Perutz FC: Simon László – Venczel Zoltán,(Györkös Zoltán) Horváth Ádám,(Barcsa Tamás) Baldauf Konrád (Györkös Bence) – Somogyi Richárd, Iványi Martin,(Ughy István) Bolla Gergő, Kovács Szabolcs, - Szép Dániel,(Nagy Péter) Horváth Tamás, Szalai Gábor. Vezetőedző: Marton Miklós István.

Pozsgai Miklós tudósítása:

Az előző szezonban szoros mérkőzéseket játszottak a csapatok. Az erősen felhős, szeles idő ellenére szép számmal látogattak ki a mérkőzésre. A nézőtéren ott volt a Pénzügyőr SE ifjúsági és serdülő gárdájának jó pár tagja is. Ők Balatonalmádiban edző táboroznak. Az első félidőben kitűnt, hogy az almádiak igen csak megerősítették a védelmüket. Venczel Zoltán is „kiemelt” figyelemben részesült a hazaiak részéről. A vendégek igyekeztek mihamarább az akaratukat a hazaiakra erőltetni. Már aí második percben egy jó indítást kapott Venczel, amivel kiugrott, de Károlyi jó kifutással felszedte előle a labdát. A hatodik percben szabadrúgáshoz jutottak a pápaiak a hazai kaputól 30 méterre. A labdának Baldauf futott neki, a beívelését a fiatal Dévényinek sikerült az alapvonalon túlra kifejelnie. Három perc múlva ismét szabadrúgáshoz jutottak a vendégek a kaputól 18 méterre, középen. A labdának most Szalai futott neki. A lövését nagyon szépen fogta a hazaiak kapusa, Károlyi. Az első igazán veszélyes akció a hazaiak révén a 20. percben volt. Bal oldali szögletet ívelt be Hoffer. A beívelt labdára Jakab ugrott a legjobban, de a csúsztatott fejese a jobb oldali oldalháló mellett ment el.

Felváltva próbálkoztak a csapatok akciókat kezdeményezni, de elég sok volt a pontatlanság mind a két oldalon. Ráadásul már a középpályások nagyon jól szűrték a támadási kísérleteket mind a két oldalon. Ebben az időszakban a vendégek kapusának, Simonnak nem voltak védeni valói. Így gól nélküli döntetlennel zárult a félidő. A második félidőben Szép helyett Nagy Péter lépett pályára. A kép nem változott, a vendégek támadtak, a hazaiak pedig láthatóan a kontra akciókra építettek. A 61. percben labdát vesztettek a hazaiak a középpályán. Somogyi szerzett labdát, amellyel megindult középen. A 16-os előtt jobbra passzolt Baldaufhoz. Baldauf 18 méterről ballal egy hatalmas lövést eresztett meg. A labda a kapufa keresztlécéről felpattanva kiment a pályáról. Hatalmas lehetőség volt!

Egy perc múlva ismét a vendégek kerültek helyzetbe. Horváth futott a 16-oson belülre. Két védő a hazaiaktól, Dévényi és Straub igyekeztek szerelni. Végül Dévényinek sikerült elkanalaznia a Horváth elől, aki rutinosan elesett. A játékvezető szerintünk helyesen, továbbot intett. Az akció után a pápaiak sem igen reklamáltak.

S jött a 72. perc. A saját térfélről Baldauf Iványit futtatta. Iványi felnézve Nagy felé ívelte a labdát. Az ívelés úgy jutott el végül Nagyhoz, hogy Blaski és Zömbik véletlenül egymást zavarták, ráadásul felugrás helyett Zömbik lehúzta a fejét. Így a labda akadálytalanul jutott el Nagyhoz, aki a baloldalon a 16-os sarkáról eleresztett egy erős bal lábas lövést, amely védhetetlenül vágódott a hazai kapu bal alsó sarkába. (0:1)

Két perc múlva Venczel szerzett egy labdát a hazaiak középpályáján. Megiramodott vele, Zömbik igyekezett becsúszni, sikertelenül. Így Venczel teljesen egyedül futhatott a labdával. Károlyi kifutott a 11-es pontig, Venczel pedig 14 méterről ellőtte a labdát, amely a bal kapufa éléről kifelé pattant. Károlyi pedig megszerezte a kipattanó labdát. Óriási helyzet volt.

Ez az akció feltüzelte a hazaiakat. Rohamoztak, ám sikertelenül. A 82. percben Simon kapusnak kellett kifutnia és az oldalvonalon kívülre rúgnia a labdát. A pápaiak betömörültek a saját térfelükre, így a hazaiaknak nem sikerült már kiegyenlíteniük a mérkőzés hátra lévő idejében.

A mély talajú pályán, az elég erős szélben nem alakulhatott ki jó játék. A mérkőzés képe alapján nem lett volna meglepetés az sem, ha a hazaiak pontot mentenek, de a jó védekezésének köszönhetően elmondható, ennyivel volt jobb a Pápa csapata.

Marton Miklós vezetőedző (Pápai Perutz FC): - Nehéz mérkőzésre számítottunk, s az is lett belőle. Az Almádi fegyelmezetten védekezett, végig kilenc-tíz emberrel védekezett a 16-suk előtt. Mi meg nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, hogy a széleken próbáljunk elmenni. Betömörítettük őket, és középen próbálkoztunk, ezzel nem tudtunk eredményesek lenni. A második félidőben már többet nyitottunk a szélekre, voltak beadásaink is, a gólt is szélről rúgtuk. És ha a Venczel Zoli berúgja azt a ziccerét, akkor sima lett volna a győzelmünk.
Varga Tamás vezetőedző (Balatonalmádi SE): - Természetesen csalódottak vagyunk, szerettünk volna minimum egy pontot szerezni, vagy győzni. Egy jól felkészített ellenféllel játszottunk, ebben az osztályban kimondottan erős csapattal. Sajnos, egy hiba eldöntötte ezt a mérkőzést. A Pápának sok sikert kívánunk, nekünk mások a célkitűzéseink. A Pápa az NB III-as tagságra hajt, mi pedig egy jó közösségi szellemű csapatot szeretnénk kialakítani. Természetesen a többi csapat ellen szeretnénk majd javítani.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.